Szent István Közösségi Ház

 7349 Szászvár, Szent István utca 33.

72/ 389-036
30/547-86-44
 

A Szászvári Középületekért Közhasznú Közalapítvány közel 50 millió forintot nyert a helyi IKSZT kialakítására. Az épület ünnepélyes átadására 2011. augusztus 20-án került sor, 2011. november 1-től fogadja a látogatókat.   

Maga a Szent István Közösségi Ház épülete frekventált területen fekszik a nagyközségen belül. Személygépkocsival jól megközelíthető. Saját parkolója mellett közel van a sportpálya, a bányászklub és a temető parkolója is – ezek közül több alkalmas nagyobb buszok fogadására is. A közösségi háznál és az iskolánál kerékpártárolók várják a két keréken érkezőket. A buszmegálló és Szászvár főtere 5-10 perces sétával elérhető.  Az épület mögötti tematikus park kiváló helyszínt biztosít a szabadtéri rendezvényekhez. 

 • A Közösségi Ház működését, a programok eszköz- és anyagköltségét, az esetleges fellépői díjakat részben bérleti díjakból, részben önkormányzati forrásból finanszírozzuk. A helyiek és környékbeliek mára már rendszeresen látogatják a Szent István Közösségi Házat, igényt tartanak a rendezvényekre. 

   

  Mint Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (IKSZT) az alábbi kötelező feladatokat látjuk el: 

  -      -  Helyszín és feltételek biztosítása a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tájékoztatási pont működtetéséhez (előadások, prezentációk, stb.)

  -     -   Közművelődési programok szervezése  (megemlékezések, színházlátogatás, koncertek, kiállítások, fesztiválok, stb.) 

  -     -  Lakosság, vállalkozások információhoz juttatása (lakossági fórumok, oktatások, tájékoztatók, stb.)

  -      - Olvasókultúra fejlesztését célzó programok (író-olvasó találkozók, felolvasóestek, stb.) 

  -     - Közösségfejlesztési folyamatok generálása, folyamatkövetése (egyesületek, civil szervezetek részére programok szervezése, működésük segítése)

  -     - Egészségfejlesztési programok megvalósítása (előadások, klubok, sportprogramok)

  -     - Állami Foglalkoztatási Szolgálattal való együttműködés (álláskeresési tanácsadás, kihelyezett ügyfélszolgálat)

  -     - Ifjúsági közösségi programok szervezése, fiatalok közösségi szerveződésének és részvételének támogatása. (kreatív kézműves foglalkozások, fesztiválok, koncertek, gyerekprogramok, túrák, stb.) 

   

  Emellett számos más feladatot is ellátunk:


-       Helyszín biztosítása az Önkormányzat, az általános iskola, óvoda és a helyi civil szervezetek számára (falugyűlés, közmeghallgatás, testületi ülések, taggyűlések, tájékoztatók, fórumok, előadások, művelődési programok: pl. koncert, színház, bábszínház, táncbemutató, kiállítás, szavalóverseny…)