ASP csatlakozás

SZÁSZVÁR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT A KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01245 SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN CSATLAKOZOTT AZ ASP KÖZPONTHOZ

A KÖFOP Irányító Hatóságának vezetője döntése értelmében Szászvár Nagyközség Önkormányzatának KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01245 kódszámú, „Szászvár Nagyközség Önkormányzat ASP központhoz való csatlakozása” című pályázatát 6.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek minősítette. A támogatás intenzitása 100%. A projekt az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.

A pályázati program célul tűzte ki a közigazgatás színvonalának javítását, valamint az átláthatóság, a hatékonyság és az ügyfélközpontúság növelését. Ennek keretében cél az egységesített elektronikus ügyintézési módok bevezetése is. Fenti célok eléréséhez a Kormány az előző fejlesztési ciklusban már kipróbált ASP technológiát vezeti be országos szinten az önkormányzatok napi ügyvitelébe.

A projekt során, az ASP központhoz való csatlakozás által megvalósul az önkormányzatnál folyó, lényegében a teljes lakosságot érintő közigazgatási munka informatikai eszközökkel való támogatása, valamint az önkormányzati munka egységességének biztosítása. A hivatali folyamatok átalakulása mellett a lakosságot leginkább az a változás érinti majd, hogy lehetővé válik az iparűzési adó elektronikus bevallása is. A projekt 2018. június 30-án zárult.