Szászvári Sportegyesület

Szászvári Sportegyesület

Elnök: Erős János
Székhelye: 7349 Szászvár, Bányász tér 1.

Tel.: 06-30/270-6347

http://www.szaszvarse.hu/

 

A Szászvári Sportkört 1924-ben alapították.  Jelenlegi formájában 1989 óta, Szászvári Sportegyesület néven működik. A labdarúgás mellett kézilabda, természetjáró és rali szakosztállyal is rendelkezik.

 A Szászvári Sportegyesület működési területe Baranya Megye, székhelye Szászvár, Bányász tér 1. sz. alatt található. A Sportpálya címe: Szászvár, Szent István u. 40.  

Az Egyesület céljai és feladatai:  

A Sportegyesület céljai:

-       Szászvár településen a versenysportban való részvétel elősegítése, versenyek szervezése és lebonyolítása

 -       Kiemelt célunk a feltörekvő nemzedék segítése, támogatása. Szászvár és vonzáskörzetében a fiatalok sportolási lehetőségeinek biztosítása. E körben rendezvények szervezése és lebonyolítása a helyi oktatási intézményekkel együttműködve az iskolai testnevelési órákon túl. Egyesületünk jó kapcsolatot ápol a helyi óvodával és általános iskolával. Egymás munkáját kölcsönösen segítjük. A sportpálya rendszeresen ad otthon a testnevelési óráknak, iskolai sportversenyeknek. Ugyanakkor az utánpótlás edzéseit és az ovis focit időközönként az iskola tornatermében tartjuk. Szintén itt edzenek gyerek- és felnőtt kézilabdacsapataink.

 -       Szászvár teljes lakosságának bevonása a sportrendezvényekbe, részükre sportolási lehetőség biztosítása. A versenysporton kívül igyekszünk kielégíteni a község és a szomszédos településeken élők sportolási, szabadidős és szórakoztatási igényeit.

 Nagy örömünkre szolgál, hogy futópályánkat egyre gyakrabban, egyre több helyi és környékbeli hobbi futó használja. Részükre ingyenesen biztosítjuk a sportolási lehetőséget. 

De azokat is szívesen látjuk, akik nem űzik, csak szeretik a sportot. Labdarúgó- és kézilabdameccseink többségét a helyi lakosság ingyen látogathatja.